Τι κάνουμε στα social media ενός ξενοδοχείου σε off season περίοδο;

Τι κάνουμε στα social media ενός ξενοδοχείου σε off season περίοδο;

H σεζόν κλείνει σιγά-σιγά και οι τελευταίοι επισκέπτες του ξενοδοχείου σας αποχωρούν. Ενώ οι ρυθμοί πέφτουν στην ξενοδοχειακή σας μονάδα, τι συμβαίνει στους social media λογαριασμούς και την γενικότερη digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σας; Πρέπει να σταματήσετε την ψηφιακή παρουσία σας ή να συνεχίσετε να παρουσιάζεστε κανονικά στα social media account σας;

Πως χειριζόμαστε τα social media του ξενοδοχείου σε off season περίοδο;

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της digital marketing στρατηγικής είναι η συνέπεια στη δημοσίευση περιεχομένου στους διάφορους social media λογαριασμούς του ξενοδοχείου ή της τουριστικής επιχείρησης που διατηρούμε. Μπορεί ενδεχομένως να διαμορφώνεται διαφορετικά η συχνότητα δημοσίευσης άλλα σίγουρα δεν σταματάει.

H digital marketing στρατηγική και τα social media πρέπει να διατηρούνται συνεχώς ενεργά με την συνεχή δημοσίευση περιεχομένου που θα προσελκύσει τους μελλοντικούς πελάτες μας

Τι συμβαίνει στη social media παρουσία του ξενοδοχείου μας εάν διακόψουμε την ενημέρωση τους;

Οι “παρενέργειες” από την διακοπή της συνεπής παρουσίας είναι αρκετές και σοβαρές. Ας εξετάσουμε όμως μια προς μια τι σημαίνει για την ψηφιακή προβολή του ξενοδοχείου μας.

  1. Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα έρχεται από τις ίδιες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι αλγόριθμοι σύμφωνα με τους οποίους εμφανίζονται τα post των business pages (όπως του ξενοδοχείου σας) στο news feed των fans σας επηρεάζονται από μια σειρά παραγόντων. Μέσα στον αλγόριθμο συνυπολογίζεται και το κατά πόσο ενδιαφέρει τον fan σας το περιεχόμενο σας καθώς όμως και από την συνέπεια στη συχνότητα δημοσίευσης.
  2. Όπως έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο μας σχετικά με τα 5 στάδια του τουρισμού όπως τα έχει αναπτύξει η Google, ο μελλοντικός πελάτης σας μπορεί να λάβει το ερέθισμα από μια εικόνα που θα δει στα social media σας (αυτό συμβαίνει στο στάδιο 1). Επίσης στη αναζήτηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείου σας ο δυνητικός πελάτης σας θα αναζητήσει τη social media παρουσία (αυτό συμβαίνει στο στάδιο 2). Δεν είναι σωστό οι ημερομηνίες των πληροφοριών που εμφανίζονται να έχουν “παγώσει” την ημέρα που έληξε και η σεζόν.

Το digital marketing ενός ξενοδοχείου επηρεάζει την συνολική εικόνα της ξενοδοχειακής σας επιχείρησης. Το να διατηρείτε μια συνεπή παρουσία στους social media λογαριασμούς προσδίδει κύρος και βελτιώνει το branding σας. Στα μάτια των πελατών σας έχετε να κερδίσετε πολύ περισσότερα από τα απλά να “ξεκουράσετε” την social media παρουσία σας.

Μην αφήσετε την αρκούδα να πέσει σε “χειμερία νάρκη”

arkoyda

No Comments

Post a Comment