Οι δύο νέες λειτουργικότητες των instagram stories για το digital marketing του ξενοδοχείου σας

οι 2 ν΄ςς λειτουργικότητες που βοηθάνε το digital marketing ξενοδοχείο

Οι δύο νέες λειτουργικότητες των instagram stories για το digital marketing του ξενοδοχείου σας

Το Instagram αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για το digital marketing των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της backlinko  η πλατφόρμα διαθέτει περίπου 1.000.000.000 χρήστες εκ των οποίων τα 500.000.000 είναι ενεργοί (δηλαδή έχουν κάνει ενεργή χρήση εντός 30 ημερών).

Η πλατφόρμα παρουσιάζει συνεχώς νέες λειτουργικότητες στα Instagram Stories,οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση του engagement (διάδραση) των χρηστών. Πρόσφατα έγιναν διαθέσιμες δύο ακόμα λειτουργικότητες που μας βοηθούν στην ακόμα πιο αποτελεσματική προώθηση των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι δύο νέες λειτουργικότητες των Instagram Stories

Από τον Αύγουστο του 2016 που το Instagram λάνσαρε τα Stories, έχουν υπάρξει αρκετές ενημερώσεις που βοηθήσαν το digital marketing των ξενοδοχείων. Τώρα όμως προστέθηκαν δύο ακόμα νέες λειτουργικότητες που πραγματικά γίνονται ένα πανίσχυρο όπλο στην προώθηση τους.

1. Δυνατότητα προσθήκης link στα Instagram Stories

Όσοι ασχολούμαστε με το digital marketing πονοκεφαλιάζαμε πως μπορούμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα για ένα ξενοδοχείο μέσω των Instagram Stories. Μέχρι τώρα η μόνη δυνατότητα για να προσθέσουμε link στο story ήταν είτε να διαθέτουμε πάνω από 10.000 followers (οπότε μας δινόταν η δυνατότητα να προσθέσουμε swipe up που οδηγούσε στο link της επιλογής μας) ή να εκτελούμε χορηγούμενες διαφημίσεις (άρα να ξοδεύουμε διαφημιστικό budget).

Τώρα πια, το Instagram μας προσφέρει την δυνατότητα να προσθέτουμε δωρεάν ένα link στο Story και να οδηγούμε το χρήστη όπου θέλουμε (εφόσον το πατήσει)

Πως προσθέτουμε το δωρεάν link στα Instagram Stories

Βήμα 1

Ξεκινάμε την διαδικασία δημιουργίας ενός Story. Επιλέγουμε την φωτογραφία ή video που θέλουμε να ανεβάσουμε

Βήμα 2

Πατάμε τα stickers και επιλέγουμε την νέα λειτουργικότητα Link

εισαγωγή link σε instagram story ξενοδοχείο

Βήμα 3

Εισάγουμε την διεύθυνση που θέλουμε να οδηγήσουμε τον χρήστη

εισαγωγή διεύθυνσης στην λειτουργικότητα instagram story για ξενοδοχείο

Βήμα 4 

Δημοσιεύουμε το Story

δημοσίευση link σε instagram story ξενοδοχείο

Εφαρμογή της νέας λειτουργικότητας

Με αυτή τη νέα λειτουργικότητα ανοίγεται ένας νέος θαυμαστός κόσμος για το digital marketing των ξενοδοχείων! Τώρα πια έχουμε την δυνατότητα όχι μόνο την αρχική σελίδα του ξενοδοχείου άλλα και τις υπόλοιπες σελίδες του website. Μπορούμε να προωθήσουμε τα δωμάτια, τα amenities, τα φαγητά, τους χώρους κοκ. Για μένα όμως το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να προωθήσουμε τα blog articles του ξενοδοχείου. Σε μελλοντικό μου άρθρο θα ασχοληθώ με την σημασία αυτών.

2. Δυνατότητα διάδρασης χρηστών σε ένα story ξενοδοχείου ή άλλης τουριστικής επιχείρησης

Η δεύτερη λειτουργικότητα που προστέθηκε είναι η δυνατότητα ένας χρήστης να προσθέσει/απαντήσει σε ένα story με την δική του φωτογραφία. Είναι μια άψογη ευκαιρία για να αυξήσουμε το engagement των πελατών που έχουν επισκεφτεί το ξενοδοχείο μας ή έχουν αγοράσει μια άλλη  δραστηριότητα ή υπηρεσία. Ουσιαστικά λειτουργεί ως μια αλυσίδα απαντήσεων ή αλλιώς threat απαντήσεων που έχουν δώσει οι χρήστες. Είναι μια παρεμφερή λειτουργικότητα όπως τα Tik Tok Duets με την διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή μπορούμε να δούμε το σύνολο των απαντήσεων των χρηστών. Πως λειτουργεί;

Βήμα 1

Ξεκινάμε την διαδικασία δημιουργίας ενός Story. Επιλέγουμε την φωτογραφία ή video που θέλουμε να ανεβάσουμε

Βήμα 2

Πατάμε τα stickers και επιλέγουμε την νέα λειτουργικότητα Add Yours

instagram stories add yours λειτουργικότητα για ξενοδοχείο

Βήμα 3

Εισάγουμε το κείμενο που θέλουμε στο sticker. Εάν έχουμε στερηθεί από έμπνευση επιλέγουμε τα ζάρια και έρχονται προτεινόμενα κείμενα.

Βήμα 4 

Δημοσιεύουμε το Story

Πως αλληλοεπιδρά ο χρήστης

Ο χρήστης βλέπει το story του ξενοδοχείου προσθέτει το δικό του περιεχόμενο και δημοσιεύει το story. Στη δική του δημοσίευση εμφανίζεται το sticker που έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο και που ουσιαστικά καλεί και άλλους χρήστες να προσθέσουν το δικό τους περιεχόμενο.

πως εμφανίζεται το add yours sticker στο story ενός χρήστη

Εδώ βλέπουμε το story του χρήστη που έχει απαντήσει στο story του ξενοδοχείου.

Και το τελικό αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε το σύνολο των απαντήσεων στο Story του ξενοδοχείου

instagram stories λειτουργικότητα Add yours απαντήσεις χρηστών στο αρχικό post του ξενοδοχείου

Η συγκεκριμένη λειτουργικότητα επιτρέπει στο ξενοδοχείο να κάνει follow τους δυνητικούς πελάτες του.

 

Αυτές λοιπόν είναι οι νέες άκρως ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες των Instagram Stories που ενισχύουν το digital marketing για ξενοδοχεία. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κλείστε μια δωρεάν online συνάντηση πατώντας αυτό τον σύνδεσμο.