Στοχεύστε mobile συσκευές στις digital marketing καμπάνιες του ξενοδοχείου σας

στόχευση κινητών συσκευών στις digital marketing ενέργειες ξενοδοχείων

Στοχεύστε mobile συσκευές στις digital marketing καμπάνιες του ξενοδοχείου σας

Η χρήση κινητών συσκευών στην καθημερινή μας ζωή αυξάνεται συνεχώς. Το σύγχρονο digital marketing για ξενοδοχεία πολλές φορές βασίζεται στις mobile συσκευές. Οι περισσότερες αποφάσεις και πράξεις των χρηστών του διαδικτύου γίνονται μέσω του κινητού μας τηλεφώνου ή του tablet. Ακόμα και η έρευνα για το ταξίδι, ή το κλείσιμο ενός ξενοδοχείου γίνεται μέσω κινητών συσκευών ενώ στο παρελθόν κυριαρχούσαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο δίαυλος της επικοινωνίας σας με τους δυνητικούς σας πελάτες και η στρατηγική προώθησης του ξενοδοχείου σας πρέπει να προσαρμοστεί, αν όχι να επικεντρωθεί στη προσέγγιση των χρηστών κινητών συσκευών.

Α. Μηχανές αναζήτησης

Για αρχή, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μετατρέψετε την ιστοσελίδα σας σε μορφή φιλική προς την κινητή συσκευή. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να γίνει responsive και το περιεχόμενο σας mobile-friendly. Τα στατιστικά δείχνουν πως χρόνο με το χρόνο η χρήση κινητών συσκευών για αναζητήσεις ξενοδοχείων στο διαδίκτυο αυξάνεται κατά 49% . Μη ξεχάσετε να χρησιμοποιήστε τεχνικές local SEO , όπως το να βελτιστοποιήσετε το προφίλ του ξενοδοχείου σας στο Google My Business. Να θυμάστε ότι η Google παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα της εμφάνισης της ιστοσελίδας σας στις κινητές συσκευές και για αυτό το λόγο προχώρησε σε βελτιώσεις και ανακοινώσεις σχετικά . Σε μια από αυτές δήλωνε ότι οι ιστοσελίδες που έχουν περιεχόμενο που δεν εμφανίζεται σωστά σε κινητές συσκευές θα τιμωρείται (penalty). Ενώ αντίθετα οι responsive ιστοσελίδες θα εμφανίζονται πιο ψηλά στις αναζητήσεις. Η ίδια επίσης ανακοίνωσε με βάση τα στατιστικά της στοιχεία ότι το conversion rate στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες που είναι mobile optimized, αυξήθηκε κατά 88%.


Εάν επιθυμείτε να κανονίσουμε μια δωρέαν online συνάντηση σχετικά με το πως μπορείτε να βελτιώστε το digital marketing του ξενοδοχείου σας

Πατήστε εδώ


Β. Social Media

Η στρατηγική προώθησης του ξενοδοχείου σας, στα Social Media πρέπει να είναι στα μέτρα του mobile χρήστη. Φροντίστε να κάνετε συχνές και περιοδικές αναρτήσεις στα Social Media accounts που χρησιμοποιείται. Μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους χρήστες κινητών συσκευών και να πιστεύετε πως όποιο περιεχόμενο και να επιτρέπουν να δημοσιευθεί να είναι κατάλληλο. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς. Οι δημοσιεύσεις πρέπει να είναι πρωτότυπες και σύντομες. Συνίσταται η χρήση μικρών βίντεο, όπως επίσης και η χρήση των εργαλείων που δίνουν οι ίδιες οι πλατφόρμες μόνο στις κινητές συσκευές. Το καθιερωμένο σας πρόγραμμα δημοσιεύσεων μπορεί να εμπλουτιστεί από βίντεο ή μια σειρά φωτογραφιών για να προσεγγίσετε το χρήστη που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή και περιηγείται μέσα στα Social Media, και το κάνει μέσα από μια κινητή συσκευή. Τα μικρής διάρκειας βίντεο και το περιεχόμενο που καταναλώνεται γρήγορα, αλλά συγχρόνως δίνει και την πληροφορία είναι ιδανικό για Social Media και κινητές συσκευές.

Γ. Πληρωμένες Προωθητικές Ενέργειες

Ας ξεκινήσουμε από τις πληρωμένες προωθητικές ενέργειες στα Social Media. Μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες που στοχεύουν μόνο στις κινητές συσκευές. Μετρώντας τα στατιστικά σας και γνωρίζοντας πιο ποσοστό των επισκεπτών σας, σας βρίσκει από mobile μπορείτε να στοχεύετε αντίστοιχα την καμπάνια σας. Οι έρευνες μας έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των καμπανιών σε mobile συσκευές έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ειδικά αν το περιεχόμενο είναι ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων.  Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που σας παρέχουν δωρεάν οι Social Media πλατφόρμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από κινητές συσκευές. Όπως για παράδειγμα, τα Live Video του Facebook. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις στο AdWords, στοxευμένες μόνο σε κινητές συσκευές. Η σύνδεση μια responsive ιστοσελίδας σε μια τέτοια διαφήμιση βοηθάει στο να διατηρείται η ποιότητα του AdWords λογαριασμού σας σε υψηλό επίπεδο.  Προσπαθήστε να φτιάξετε καμπάνιες με call extensions ή location extension, που κατά βάση χρησιμοποιούνται σε κινητές συσκευές και οδηγήστε τον πελάτη σας σε μια ιστοσελίδα που φιλική προς την κινητή συσκευή.

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός, πως οι κινητές συσκευές και ειδικά τα κινητά τηλέφωνα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις καθημερινές μας αποφάσεις και αναζητήσεις. Συνεπώς το Digital Marketing του ξενοδοχείου σας συνίσταται να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του διαφημιστικού προϋπολογισμού σε στόχευση σε κινητές συσκευές. Επίσης, η βελτιστοποίηση του website σας με στόχο να είναι δυναμικό σε όλες τις συσκευές θα βοηθήσει τη θέση σας στις μηχανές αναζήτησης και θα κερδίσει το χρήστη και δυνητικό πελάτη σας.


Εάν επιθυμείτε να κανονίσουμε μια δωρέαν online συνάντηση σχετικά με το πως μπορείτε να βελτιώστε το digital marketing του ξενοδοχείου σας

Πατήστε εδώ


 

No Comments

Post a Comment