Πως μπορεί το ξενοδοχείο να βελτιώσει την κερδοφορία σε σύντομο χρονικό διάστημα

πως μπορεί το ξενοδοχείο να αυξήσει κερδοφορία σε σύντομο χρονικό διάστημα

Πως μπορεί το ξενοδοχείο να βελτιώσει την κερδοφορία σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ακούστε το podcast με προσκεκλημένο τον Βασίλη Ριαβόγλου, Business Development Manager της OTA Insight για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Η τεχνολογία έχει εισέλθει για τα καλά στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο μπορούν τα ξενοδοχεία να βελτιστοποιήσουν την κερδοφορία τους. Πέρα των booking engine, channel manager και PMS, οι υπεύθυνοι marketing και πωλήσεων έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και άλλα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν το κανάλι των online πωλήσεων συμπεριλαμβανομένων και των απευθείας κρατήσεων του ξενοδοχείου.

‘Οσο καλύτερα χρησιμοποιούμε την πληροφορία, τόσο πιο επιτυχημένοι είμαστε. Βασίλης Ριαβόγλου

Ποια είναι λοιπόν τα εργαλεία που βοηθούν στην μεγιστοποίηση των online sales;

Ο σύγχρονος ξενοδόχος έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

  1. Τον ανταγωνισμό του ξενοδοχείου στην περιοχή που δραστηριοποείται.
  2. Τις ισοτιμίες στα διάφορα κανάλια πωλήσεων.
  3. Την θέση κατάταξης στους OTA’s σε σχέση με τις ανταγωνιστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  4. Την μελλοντική ζήτηση για συγκεκριμένους προορισμούς.
  5. Την απόδοση των πωλήσεων του ξενοδοχείου.

Πως μπορεί ο ιδιοκτήτης ή το στέλεχος να λαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν στην βελτιστοποιήση των online πωλήσεων και την αύξηση της κερδοφορίας του ξενοδοχείου;

Για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της βελτιστοποίησης των online πωλήσεων, το ξενοδοχείο θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις παλαιότερες αντιλήψεις που κυριαρχούσαν όπως π.χ. η επανάπαυση και η ανάθεση των πωλήσεων σε ένα μόνο κανάλι (online ή offline). Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες και στελέχη διαπιστώνουν ότι η σχέση με ένα μόνο κανάλι πώλησης είναι μια σχέση εξάρτησης που επηρεάζει και τα έσοδα τους.

Η τάση της αγοράς είναι ξεκάθαρη. Οι απευθείας κρατήσεις κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στο μίγμα πωλήσεων των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData που διεξήχθει το 2021, το 39% των ταξιδιωτών απάντησε ότι προτιμάει να προχωρήσει σε απευθείας κράτηση με το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα, ενώ το 17% απάντησε ότι θα επιλέξει να κάνει την κράτηση μέσω ενός ΟΤΑ. Η θετική πλευρά της πανδημίας του Covid-19 είναι η επιτάχυνση της υιοθέτησης της τεχνολογίας και από την πλευρά των χρηστών άλλα και των επιχειρήσεων (διαβάστε το σχετικό άρθρο).

Για το λόγο αυτό το σύγχρονο ξενοδοχείο θα πρέπει να επενδύσει στο digital marketing και να αποκτήσει πρόσβαση σε εργαλεία (όπως αυτά της OTA Insight )που θα τον διευκολύνουν να έχει ξεκάθαρη εικόνα του πως τοποθετείται στην αγορά άλλα και της απόδοσης των ενεργειών του. Με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων άλλα και των αναλύσεων από τα διάφορα εργαλεία έχει την δυνατότητα να βελτιστοποιήσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία αυτών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη digital marketing στρατηγική για το ξενοδοχείο σας, μπορείτε να κλείσετε μια δωρεάν online συνάντηση πατώντας αυτό τον σύνδεσμο.