Η εμφάνιση των instagram stories και πως επηρεάζουν το digital marketing των ξενοδοχείων

Η εμφάνιση των instagram stories και πως επηρεάζουν το digital marketing των ξενοδοχείων

To Instagram πρόσφατα λάνσαρε το Instagram stories. Τι είναι το instagram stories και πως επηρεάζει την digital marketing στρατηγική ενός ξενοδοχείου ή μια τουριστικής επιχείρησης;

Τι είναι το instagram stories;

Για όσους γνωρίζουν το snapchat, το instagram stories διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία. Ας εξηγήσουμε όμως λεπτομερέστερα τις νέες δυνατότητες που μας προσφέρει αυτό το feature.

Με το instagram stories, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες και video για να συνθέσετε μια ιστορία (story). Μέσα από την εφαρμογή σας δίνετε η δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και τα video σας και να προσθέσετε κάποια προσεταρισμένα γραφικά (όπως εικονίδια, motto κ.α.) ή να σχεδιάσετε ή γράψετε κάποιο δικό σας μήνυμα.

Ποιά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του instagram stories;

  1. Οτιδήποτε δημιουργήσετε στο instagram stories έχει διάρκεια ζωής μόνο 24 ώρες και μετά εξαφανίζεται.
  2. Δεν μπορεί κάποιος άλλος χρήστης να κάνει like στο story σας, παρά μόνο να σας στείλει προσωπικό μήνυμα
  3. Τα stories εμφανίζονται σε ξεχωριστή θέση και συγκεκριμένα πάνω πάνω σε μια μπάρα πάνω από το βασικό feed του instagram.

Πως επηρεάζουν τα instagram stories την digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου ή κάποιας άλλης τουριστικής επιχείρησης;

 

Το instagram αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στα social media κανάλια που θα χρησιμοποιούμε

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφέρει 4 λόγους που το instagram είναι απαραίτητο στο digital marketing του ξενοδοχείου. Το instagram τώρα πια αποκτά μια ακόμα μεγαλύτερη θέση στα social media καθώς η δυνατότητα δημιουργίας μικρών ιστοριών με τη χρήση φωτογραφιών ή και video, άνηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα του snapchat. Το κύριο γνώρισμα του snapchat ήταν ότι είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση στα νεαρότερα ηλικιακά group που συχνά όμως δεν αποτελούν τα κύρια target group των ξενοδοχείων (πλην εξαιρέσεων όπως π.χ. τα hostels). Με την εισαγωγή όμως των instagram stories το instagram ισχυροποιεί τη θέση του, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερα ηλικιακά group κάτω από την πλατφόρμα του, δίχως ουσιαστικά να “απογοητεύσει” τους υπάρχοντες χρήστες του. Με άλλα λόγια ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται (και εμφανίζονται τα instagram stories) δεν διαφοροποιούν, σε μεγάλο βαθμό, την μέχρι τώρα εμπειρία χρήσης.

εμφάνιση instagram feed στο instragam

Τα instagram stories εμφανίζονται στο πάνω μέρος με το όνομα και profile φώτο του λογαριασμού που το έχει ανεβάσει

Είναι σχεδόν βέβαιο οτι η κίνηση αυτή του instagram πρόκειται να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό της βάσης χρηστών του, άρα είναι βέβαιο ότι και το instagram θα λάβει μεγαλύτερη βαρύτητα στη digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου και τουριστικής επιχείρησης.

Αλλάζει η μορφή περιεχομένου που παράγουμε για την επιχείρηση

Μέχρι τώρα παράγουμε περιεχόμενο (φωτογραφίες και video) το οποίο θέλουμε να μεταφέρει την εμπειρία διαμονής και τους χώρους (εντός και εκτός ξενοδοχείου). Ο κυριότερος περιορισμός στη χρήση φωτογραφιών ήταν ότι συνήθως δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αριθμό φωτογραφιών (δηλαδή χρήση slideshow) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να μεταφέρουμε το σύνολο της εμπειρίας του ξενοδοχείου. Με το instagram stories όμως πλεόν μπορούμε να συνθέσουμε slideshow με τη χρήση πολλαπλών φωτογραφιών, ακόμα και video, και να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Μπορούμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί στο περιεχόμενο

Με τα εργαλεία που μας προσφέρει το instagram stories και συγκεκριμένα με την δυνατότητα εισαγωγής κειμένου και γραφικών, μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες (κείμενο) μαζί με τις φωτογραφίες και τα video, άλλα και να αυτοσχεδιάσουμε και να δώσουμε ένα διαφορετικό ύφος. Μην ξεχνάτε ότι τα instagram stories μετά από 24 ώρες εξαφανίζονται.

Εκτός από τα προσθέτουμε γραφικά και κείμενα, μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλης μορφής περιεχόμενο. Τι εννοούμε με αυτό; Π.χ. μπορούμε να φτιάξουμε ένα story με behind the scenes σκηνές της καθημερινότητας του ξενοδοχείου με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους της επιχείρησης. Θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα story από την παραλαβή των φρέσκων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή των φαγητών και σκηνές από το μαγείρεμα. Έτσι θα αναδείξετε ότι χρησιμοποιείται φρέσκα υλικά άλλα και πόσο τακτική και καθαρή είναι η κουζίνα σας. Επίσης μέσω του instagram stories θα μπορούσατε να δημιουργήσετε mini ξεναγήσεις στο ξενοδοχείο σας άλλα και άλλους χώρους ενδιαφέροντος γύρω από αυτό. Πάντα να έχετε κατά νου τι θα ήθελε να δει ο επισκέπτης σας.

Τι απαιτείται για να έχουμε μια επιτυχημένη παρουσία στο instagram stories;

Σίγουρα η εμφάνιση του instagram stories ανεβάζει τον πήχη στην δημιουργία περιεχομένου. Για μια επιτυχημένη παρουσία μέσω του instagram stories θα πρέπει:

  1. Να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο με τις ιστορίες που θα δημιουργείτε. Το calendar θα σας βοηθήσει και στη συγκέντρωση ιδεών άλλα και με τι τρόπο θα τις εκτελέσετε. Το βασικότερο όμως είναι οτι θα οργανώσει το σύνολο των εργασιών όπως πρέπει να γίνεται σε όλα τις digital marketing ενέργειες.
  2. Να ορίσετε ένα άτομο που θα επιφορτιστεί με το ρόλο δημιουργίας του περιεχομένου. Βασικές προϋποθέσεις είναι να γνωρίζει την πλατφόρμα του instagram, να είναι δημιουργικός άλλα και απαραίτητο προσόν να μπορεί να τραβάει καλές φωτογραφίες και καλά video.
  3. Να υπάρχει συνέπεια στην εκτέλεση αυτών των ενεργειών. Αποφύγετε να γίνει μια αποσπασματική συνήθεια. Η μη συνεπής παρουσία ενδεχομένως να επηρεάζει και την σειρά κατάταξης σύμφωνα με την οποία θα εμφανίζεστε στα προτεινόμενα stories.
  4. Να παρακολουθείται όποιες εξελίξεις σχετικά με το instagram. Μια καλή ιδέα είναι να διαβάζετε το instagram blog μέσω του οποίου ανακοινώνετε ότι νεότερο υπάρχει σχετικά με την πλατφόρμα.

Σχετικά άρθρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο Τo Instagram live και πως μπορεί να το εκμεταλλευτεί το ξενοδοχείο σας για να ενημερωθείτε για τη νέα αυτή δυνατότητα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο Instagram Stories, μια ιστορία που πρέπει να διηγείται το ξενοδοχείο σας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο Polls: Πως το instagram αυξάνει το engagement των ξενοδοχείων μέσω των stories

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε η ομάδα της NeaMesa είναι στη διάθεση σας και θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας και θα απαντήσουμε όποιο ερώτημα σας σχετίζεται με την παρουσία του ξενοδοχείου σας στο internet.