Έρευνα Google – Ipsos: Οι κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022

έρευνα google και ipsos για τις κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις το 2022

Έρευνα Google – Ipsos: Οι κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022

H Google σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Ipsos διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα έγινε πριν την έξαρση της μετάλλαξης Omicron που πλήγει και την χώρα μας, αποτελεί ενδεικτική για το τι θα κυριαρχήσει την ερχόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε στο Αμερικανικό κοινό, τα ταξίδια θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δίνοντας βαρύτητα στην δημιουργία “μοναδικών στιγμών” που αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Ως “μοναδικές στιγμές” ορίζονται

Τα ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν από την έρευνα είναι:

  1. Το 62% των ερωτηθέντων απάντησε πως σημαντικό ρόλο για όποια όποια μελλοντική κράτηση θα παίξει η εικόνα του brand της επιχείρησης, που είχαν επισκευτεί παλαιότερα.
  2. Το 70% των ταξιδιωτών απάντησε πως η ακυρωτική πολιτική θα επηρεάσει την τελική τους απόφαση.
  3. Το 85% δίνει σημασία στην τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.
  4. Το 70% των ερωτηθέντων δίνει μεγάλη σημασία στα μέτρα προστασίας της επιχείρησης κατά του Covid-19.
  5. Το 57% χρησιμοποίησε το διαδίκτυο ως πηγή έμπνευσης για το ταξίδι τους.
  6. 3 στους 4 υποψήφιους ταξιδιώτες θα αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι με κυριότερες πηγές τις από στόμα σε στόμα πληροφορίες, online ταξιδιωτικούς οδηγούς και social media influencers.
  7. Το 50% θα λάβει υπόψη την οικολογική εικόνα της επιχείρησης.
  8. Το 51% των συμμετεχόντων απάντησε πως το οικολογικό αποτύπωμα της επιχείρησης έπαιξε σημαίνοντα ρόλο για την τελική τους επιλογή.

Τα παραπάνω στοιχεία αν και αφορούν μόνο το Αμερικανικό κοινό, είναι ενδιαφέρον να τα λάβουμε υπόψη και να εξετάσουμε το πως θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε και ενσωματώσουμε στην digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σύμφωνα με τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν το 2022.

Πηγή: Phocuswire