Επηρεάζει το digital marketing του ξενοδοχείου η αύξηση χαρακτήρων στο Twitter;

Επηρεάζει το digital marketing του ξενοδοχείου η αύξηση χαρακτήρων στο Twitter;

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση μας το twitter είχε ανακοινώσει ότι δοκιμάζει τον διπλασιασμό των χαρακτήρων από 140 σε 280 σε μια κλειστή ομάδα χρηστών.  Το Twitter ανακοίνωσε πλέον ότι στα tweets θα επιτρέπεται η χρήση 280 χαρακτήρων. Πως επηρεάζει αυτή η αλλαγή το digital marketing ενός ξενοδοχείου;

Σχετικά με το Twitter

Για όσους δεν γνωρίζουν τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ας παραθέσουμε κάποια κύρια στοιχεία.

Το Twitter εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2006. Ονομάστηκε ως το SMS του internet καθώς ίσχυε ο πολύ αυστηρός περιορισμός χρήσης μόνο 140 χαρακτήρων στα διάφορα tweets. H ανάπτυξη του ήταν ραγδαία και υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη του 2017 αριθμεί περί τους 330.000.000 ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

mhniaia afksisi energon twitter xrhstwn

Απεικόνιση αύξησης ενεργών χρηστών του Twitter 2010 -2017. Πηγή: Statista

Ποιες χώρες είναι οι πιο ενεργές στο Twitter;

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα της Statista οι περισσότεροι χρήστες του Twitter βρίσκονται στην Αμερική.

xrhstes tou twitter ana xwra

Πηγή: Statista

Είναι απαραίτητος ένας Twitter λογαριασμός για μια επιτυχημένη social media στρατηγική ενός ξενοδοχείου;

Όπως είχαμε αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση, το ξενοδοχείο θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα social media ή κοινωνικά δίκτυα, τα οποία είναι κατάλληλα για τον προφίλ των πελατών του. Για παράδειγμα, το Snapchat προσελκύει νεότερο ηλικιακά κοινό, συνεπώς δεν είναι το πλέον κατάλληλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ξενοδοχεία που απευθύνονται σε μεγαλύτερα ηλικίες. Άρα αξιολογήστε εάν το Twitter θα προσθέσει αξία στις digital marketing ενέργειες σας και θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιχείρηση σας.

Σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο ή έχετε κάποια απορία σχετικά με το ποιά social media θα πρέπει να χρησιμοποείτε, επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο ask@neamesa.com αναφέροντας μας το όνομα του ξενοδοχείου, την περιοχή στην οποία δραστηριοποιήστε και σε ποιά κοινά στοχεύετε.

Πως επηρεάζεται η social media και digital marketing στρατηγική από την αύξηση των χαρακτήρων στα tweets;

Καταρχήν θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρο οτι δεν θα σχολιάσουμε εάν αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την πορεία του Twitter. Η αύξηση των χαρακτήρων ενός tweet, αναμφισβήτητα, θα επηρεάσει τη δημοφιλή πλατφόρμα στο τρόπο χρήσης. Το ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στους δυνητικούς πελάτες. Επίσης, δίνετε η δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θετική ή αρνητική εμπειρία από την επιχείρηση σας. Από την πλευρά της η επιχείρηση μπορεί να απαντήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια και ακρίβεια με ένα προσωποποιημένο μήνυμα στο tweet του πελάτη. Για το λόγο αυτό το Twitter μας δίνει έναν ακόμα λόγο να είναι ένα ενεργό στοιχείο στην digital marketing στρατηγική μας.

Συνοψίζοντας διαπιστώνουμε ότι το Twitter είναι μια πάρα πολύ δημοφιλή πλατφόρμα με έντονα ενεργό κοινό. Η νέα αλλαγή διπλασιασμού χαρακτήρων επιφέρει μια σειρά πολύ σημαντικών αλλαγών όπως:

  • την δημιουργία πιο ολοκληρωμένων tweets που προωθούν την επιχείρηση σας
  • την δυνατότητα ολοκληρωμένης περιγραφής προσφορών (πετυχαίνοντας έτσι την προσέλκυση υπόψηφιων πελατών με μεγαλυτερής πιθανότητες απευθείας κράτησης)
  • τη λειτουργία του Twitter ως μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής κριτικών/αξιολογήσεων.

Για οποιαδήποτε απορία τυχόν έχετε σχετικά με το πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το digital marketing για να βελτιώσετε τις απευθείας κρατήσεις ή και την γενικότερη εικόνα του ξενοδοχείου σας, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας προτείνουμε την βέλτιστη λύση.

Σχετικά άρθρα

To Twitter δοκιμάζει να αυξήσει τους χαρακτήρες των Tweet

Το Twitter αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης αποτελεσμάτων αναζήτησης

Τo Twitter live video ήρθε και πως μπορεί να το εκμεταλλευτεί το ξενοδοχείο σας

Οι 4 αλλαγές στο Twitter και πως επηρεάζουν το ξενοδοχείο σας.

5 συμβουλές για να βελτιώσετε την εικόνα του ξενοδοχείου στα social media

 

No Comments

Post a Comment