Πως η αναβάθμιση του Instagram βοηθάει τη social media στρατηγική των ξενοδοχείων

Πως η αναβάθμιση του Instagram βοηθάει τη social media στρατηγική των ξενοδοχείων

Το Instagram ανακοίνωσε την αναβάθμιση της υπηρεσίας του, επιτρέποντας στους χρήστες να ανεβάζουν και να παρουσιάζουν έως και 10 φωτογραφίες ή video σε ένα post. Η νέα αυτή λειτουργικότητα αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια για το social media και digital marketing των ξενοδοχείων γενικότερα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το instagram αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για την προώθηση του ξενοδοχείου.

Δεν χρειάζεται πλέον να επιλέξετε την μία και καλύτερη φωτογραφία ή video στο instagram post του ξενοδοχείου σας

Πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη νέα λειτουργικότητα για το ξενοδοχείο σας;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παρουσιάσετε το ξενοδοχείο σας είναι το storytelling. Δηλαδή, να δημιουργήσετε μια μικρή ιστορία παρουσιάζοντας τα διάφορα “κεφάλαια” / στάδια με φωτογραφικά στιγμιότυπα ή ακόμα καλύτερα με video. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε και θα παρουσιάσετε ταυτόχρονα πολλά μέρη του ξενοδοχείου σας με μια και μόνο άναρτηση. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το post σας μια φωτογραφία του δωματίου το πρωί (και με ξέστρωτο το κρεβάτι για να υπάρχει και μια πιο ερασιτεχνική πινελιά), στη συνέχεια φωτογραφία ή video του πρωϊνού μπουφέ. Κατόπιν μπορείτε να εναλλάξετε φωτογραφίες της πισίνας ή της παραλίας καθώς και από άλλες δραστηριότητες της γύρω περιοχής. Ακολούθως συνεχίζετε να ανεβάζετε φωτογραφίες από άλλες δραστηριότητες μέχρι την ώρα επιστροφής στο δωμάτιο.

Σε τι θα ωφελήσει το ξενοδοχείο σας 

Τα οφέλη που προκύπτουν για την digital εικόνα του ξενοδοχείου σας είναι πολλαπλά. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

 1. Βελτίωση του engagement (διάδραση) των χρηστών με το ξενοδοχείο. Στην περίπτωση αυτή ως engagement δεν αναφέρουμε τα likes, καθώς στο instagram τα video ενδέχεται να λάβουν μικρότερο αριθμό likes. Αυτά που θα επιτύχετε είναι τα εξής:
  • την αύξηση του χρόνου διάδρασης του χρήστη με το ξενοδοχείο σας
  • αύξηση των tags των χρηστών (που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το post σε κάποιον άλλο χρήστη) άρα και μεγαλύτερη διάδοση του.
 2. Καλύτερη προβολή του ξενοδοχείου σας. Μπορείτε να προβάλλετε την εμπειρία του ξενοδοχείου σας με μια και μόνο ανάρτηση. Πριν το λανσάρισμα αυτής της λειτουργικότητας είμασταν υποχρεωμένοι να επιλέξουμε την καλύτερη φωτογραφία ή video και να το ανεβάσουμε. Εάν επιθυμούσαμε να προβάλλουμε περισσότερες χρησιμοποιούσαμε την εφαρμογή Layout που επιτρέπει την χρήση έως και 4 φωτογραφιών. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό καθώς οι φωτογραφίες “στριμώχνονταν” για να μπορέσουν να “χωρέσουν” στην θέση μιας κανονικής φωτογραφίας. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί video στην εφαρμογή Layout.
 3. Αύξηση των direct bookings. Εάν ο χρήστης είναι στη διαδικασία αναζήτησης ή οριστικοποίησης της κράτησης, επειδή βρίσκεται στο περιβάλλον του λογαριασμού του ξενοδοχείου μπορεί πιο εύκολα να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του και να ολοκληρώσει την κράτηση του. Ουσιαστικά μεταφέρουμε “κίνηση” προς το website του ξενοδοχείου.

Τι θα πρέπει να αποφύγετε 

 1. Επειδή η νέα λειτουργικότητα επιτρέπει ως και 10 ταυτόχρονες φωτογραφίες και video δε σημαίνει ότι χρειάζεται να εξαντλήσετε αυτόν τον αριθμό. Λειτουργήστε ως ένας πιθανός χρήστης. Σκεφτείτε τι θα τον ενδιέφερε να δει περισσότερο από το ξενοδοχείο σας.
 2. Μην δημιουργείτε μεγάλης διάρκειας video. To instagram έχει τον χαρακτήρα της γρήγορης “κατανάλωσης” οπτικού υλικού. Οι χρήστες δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν μεγάλης διάρκειας video στο instagram ( η πλατφόρμα επιτρέπει ως 1 λεπτό video)
 3. Χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες και video.
 4. Μην ξεχνάτε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. “Μιλήστε” τους και παρουσιάστε τους πράγματα που τους ταιριάζουν

Αυτή η νέα λειτουργικότητα του Instagram θα βοηθήσει την digital και social media παρουσία του ξενοδοχείου σας. Παρακολουθήστε το σχετικό video του Instagram

Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεση σας για να συζητήσει όποια απορία σχετικά με την ψηφιακή παρουσία ή digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σας και να σας βοηθήσει στο πως να βελτιστοποιήσετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130388579 ή με email στο ask (at) neamesa (dot) com ή μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας

No Comments

Post a Comment