5 λόγοι που το ξενοδοχείο σας πρέπει να διαθέτει το δικό του hashtag

5 λόγοι που το ξενοδοχείο σας πρέπει να διαθέτει το δικό του hashtag

Αποφασίσατε οτι το ξενοδοχείο σας θα πρέπει να εισέλθει στο χώρο του digital marketing. Δημιουργήσατε όλους τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νοιώθετε έτοιμοι να ξεκινήσετε τα post / δημοσιεύσεις στα διάφορα social networks. Έχετε όμως σκεφθεί ότι η χρήση του δικού σας hashtag μπορεί να σας οφελήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους; Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως τα Sandal Resorts ή τα Ritz-Carlton χρησιμοποιούν τα δικά τους hashatg

Hashtag είναι η χρήση του συμβόλου # και μιας λέξης ή και φράσης σε ένα post. Π.χ. αυτό είναι ένα #hastag. Ο χρήστης πατώντας το hashtag οδηγείται σε ένα σύνολο δημοσιεύσεων που έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο hastag

Γιατί πρέπει το ξενοδοχείο να διαθέτει το δικό του hashtag;

#1 Το hashtag βοηθάει στο “χτίσιμο” της εικόνας του ξενοδοχείου

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο digital branding (την ψηφιακή “εικόνα”) του ξενοδοχείου και πως βοηθάει στην επίτευξη των στόχων. Η δημιουργία και η χρήση ενός συγκεκριμένου hashtag βοηθάει στην δημιουργία μια εταιρικής ταυτότητας που θα μεταδώσει την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της επιχείρησης σας. Επίσης θα δώσει μια μοντέρνα όψη της επιχείρησης καθώς χρησιμοποιεί τις πιο τελευταίες τεχνικές του digital marketing.

#2 Το hashtag σας θα ενθαρρύνει τους χρήστες να το χρησιμοποιούν

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο hashtag για το ξενοδοχείο σας είναι ότι ενθαρρύνει τους πελάτες σας να κάνουν post για το ξενοδοχείο σας χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag με εσάς.

#3 Βοηθάει στη δημιουργία ενός community

Το να μάθουν οι επισκέπτες και πελάτες του ξενοδοχείου σας να χρησιμοποιούν το hashtag σας, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα post τους και να τους κάνει like ή κάποιο σχόλιο. Πέρα όμως από αυτό, μπορεί να βοηθήσει στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση σχολιάζοντας τις εμπειρίες διαμονής στο ξενοδοχείο σας.

# 4 Βελτιώνει το SEO σας (καταχώρηση της επιχείρηση σας από τις μηχανές αναζήτησης)

Καθώς οι μηχανές αναζήτησης καταχωρούν το hashtag που είχε δημιουργήσει και χρησιμοποιήτε στα διάφορα social media, βελτιώνεται και η σειρά εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Ιδανικά το hashtag που έχετε δημιουργήσει θα πρέπει να το έχετε εισαγάγει στην περιγραφή της ιστοσελίδας σας.

#5 Είναι δωρεάν marketing

Όταν οι πελάτες θα κάνουν post χρησιμοποιώντας το δικό σας hashtag είναι αυτονόητο πως είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να γνωρίσουν και άλλοι χρήστες το ξενοδοχείο σας και να γίνουν οι μελλοντικοί πελάτες σας.

Σε ποιά social networks μπορεί να χρησιμοποιηθεί το hashtag του ξενοδοχείου;

Η χρήση του hashtag που έχετε δημιουργήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες όπως

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • tumbrl

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το hashtag για το ξενοδοχείο μας επικοινωνήστε μαζί μας 

No Comments

Post a Comment