Οι 4 αλλαγές στο Twitter και πως επηρεάζουν το ξενοδοχείο σας.

Οι 4 αλλαγές στο Twitter και πως επηρεάζουν το ξενοδοχείο σας.

Updated 9/11/2017: Μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι αυξάνετε το όριο των tweet σε 280 χαρακτήρες, προτείνουμε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο “Επηρεάζει το digital marketing του ξενοδοχείου η αύξηση χαρακτήρων στο Twitter;”

Το Twitter, την τελευταία σχεδόν 10ετία, έχει αποδειχθεί ένα απαραίτητο εργαλείο στο digital marketing οποιουδήποτε ξενοδοχείου ή τουριστικής επιχείρησης. Η πτώση των αριθμών χρηστών της πλατφόρμας  επηρέασε και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και την υποχρέωσε στο να προχωρήσει σε κάποιες δραστικές αλλαγές που θα βελτιώσει την δυναμική της. Το Twitter των 140 χαρακτήρων μπορεί να οδηγήσει αρκετό μεγάλο χρηστών σε direct bookings (απευθείας πωλήσεις / κρατήσεις) εξαιτίας του άμεσου χαρακτήρα της πλατφόρμας.  Ως social media πλατφόρμα μπορεί να μην έχει τύχει της αναγνώρισης του Facebook από το Ελληνικό κοινό, άλλα θα πρέπει να λάβετε υπόψη την απήχηση του στα κοινά του εξωτερικού που ενδεχομένως και να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνητικών πελατών σας. Πρόσφατα, το Twitter ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν την ψηφιακή παρουσία και τρόπο προώθησης του ξενοδοχείου σας μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Μπορεί μέχρι σήμερα να εκμεταλλευόσασταν στο έπακρο τις δυνατότητες του Twitter για την προβολή του ξενοδοχείου σας και στοχεύοντας στην αύξηση των direct bookings. Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Twitter, και που σύντομα θα υλοποιηθούν, έρχονται να αλλάξουν το τοπίο και να σας διευκολύνουν ακόμα περισσότερο στην επίτευξη των στόχων σας. Το κύριο χαρακτηριστικό του Twitter είναι ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων.  Μέχρι σήμερα το Twitter προσμετρούσε στους 140 χαρακτήρες το όνομα ενός twitter λογαριασμού, π.χ. @yourname ή και τις φωτογραφίες, video, polls και gif (κινούμενες εικόνες) που συνοδεύατε το tweet σας. Τι αλλάζει τελικά;

  • Απαντήσεις (replies): Όταν θα απαντάτε σε ένα tweet, το όνομα του twitter λογαριασμού (@yourname) ή και περισσότερους λογαριασμούς δεν θα προσμετρώνται στους 140 χαρακτήρες. Έτσι θα έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τους 140 χαρακτήρες για μια πλήρη απάντηση δίχως να ταλαιπωρείστε με την διαμόρφωση του μηνύματος σας και προσπαθώντας να “κόβετε” χαρακτήρες χωρίς να αλλοιώνετε την ουσία της απάντησης σας.
  • Επισυνάψεις στα tweets (media attachments): Οι φωτογραφίες, τα video, τα animated gif, οι δημοσκοπήσεις (poll) και quote (παράθεση) ενός άλλου tweet, δεν θα μετράνε πλέον ως χαρακτήρες.
  • Retweet και Quote τα δικά σας tweet: Θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα να κάνετε retweet ή να χρησιμοποιήσετε μέρος (quote) ενός παλαιότερου δικού σας tweet. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να υπενθυμίσετε μια παλαιότερη κατάσταση ή αναφορά σε κάποιο γεγονός δίνοντας το χαρακτήρα της ανανεωμένης πληροφορίας.
  • Κατάργηση του .@: Μέχρι τώρα το μήνυμα σας ξεκινούσε με @yourname, το tweet σας δεν μεταδιδόταν σε όλο το κοινό σας. Ένας τρόπος για να μεταδίδουμε το κείμενο και να το λαμβάνει όλο το κοινό μας ήταν να προσθέτουμε μια . (τελεία) πριν το @. Το twitter θα καταργήσει αυτόν τον περιορισμό και απαντώντας μέσω retweet σε ένα χρήστη, το tweet μας θα είναι ορατό από όλο το κοινό.

Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή στον τρόπο προβολής του ξενοδοχείου σας. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν το τρόπο χρήσης του μέσου άλλα θα προκαλέσουν και αύξηση twitter χρηστών αφού απλοποιείται η χρήση του.  Να θυμίσουμε οτι το Twitter πριν περίπου 6 μήνες είχε καταργήσει τον περιορισμό των 140 χαρακτήρων στα direct messages (προσωπικά μηνύματα) μεταξύ των χρηστών.

Η ομάδα της NeaMesa είναι στη διάθεση σας για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία ή να σας βοηθήσει για την προβολή και την επίτευξη  όποιων στόχων έχει θέσει το ξενοδοχείο ή η τουριστική επιχείρηση σας. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας ή στείλτε email στο ask (at) neamesa.com

No Comments

Post a Comment